Bill Gates, uimit de teoriile conspiraţiei care circulă despre el şi despre pandemie: ”Oamenii chiar cred asta?”

Miliardarul american Bill Gates, 65 de ani, s-a arătat surprins de amploarea teoriilor conspiraţiei, „nebune” şi „malefice”, care îl vizează și care se răspândesc pe reţelele sociale în timpul pandemiei COVID-19. El a declarat miercuri într-un interviu pentru Reuters că ar dori să descopere ce se află în spatele acestor teorii ale conspirației, potrivit cărora […]

Bill Gates, uimit de teoriile conspiraţiei care circulă despre el şi despre pandemie: ”Oamenii chiar cred asta?”

Miliardarul american Bill Gates, 65 de ani, s-a arătat surprins de amploarea teoriilor conspiraţiei, „nebune” şi „malefice”, care îl vizează și care se răspândesc pe reţelele sociale în timpul pandemiei COVID-19.


El a declarat miercuri într-un interviu pentru Reuters că ar dori să descopere ce se află în spatele acestor teorii ale conspirației, potrivit cărora ar fi creat pandemia pentru a introduce microcipuri în oameni prin vaccinuri.


„Oamenii chiar cred asta?”, a întrebat Bill Gates, care s-a vaccinat împotriva coronavirusului sâmbătă, 23 ianuarie.


Confondatorul Microsoft s-a referit la milioanele de postări online şi „teorii nebuneşti ale conspiraţiei” atât despre el, cât şi despre epidemiologul american Anthony Fauci.


”Sunt foarte surprins de asta. Sper să dispară. Va trebui să învăţăm cu privire la acest lucru în anul următor şi să înţelegem … cum se schimbă comportamentul oamenilor şi cum ar fi trebuit să reducem acest lucru?”, a mai adăugat fostul cofondatorul Microsoft.


„Nimeni nu ar fi prezis că eu şi dr. Fauci putem fi atât de proeminenţi în aceste teorii cu adevărat malefice”, a spus Gates.


Gates a investit prin fundația sa caritabilă cel puţin 1,75 miliarde de dolari pentru răspunsul global la pandemia COVID-19. Suma include asistenţă pentru unii producători de vaccinuri, diagnostice şi tratamente potenţiale.


Gates i-a lăudat pe Fauci şi pe Francis Collins, şeful Institutului Naţional al Sănătăţii din SUA, ca „oameni deştepţi” şi „minunaţi” şi a spus că aşteaptă cu nerăbdare să-i vadă lucrând eficient şi spunând adevărul sub noua administraţie a preşedintelui Joe Biden.


De altfel, Bill Gates a spus că a simţit uneori că Fauci şi Collins ar fi fost „singurii oameni sănătoşi din guvernul SUA” în timpul mandatului lui Donald Trump.


„Sunt încântat de echipa pe care Biden a ales-o” pentru a aborda criza sănătăţii, a spus Gates.


Miliardarul s-a arătat, de asemenea, încântat de faptul că Joe Biden a decis ca Statele Unite să reia angajamentul cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii și „că a numit oameni deștepți și nu l-a eliminat pe dr. Fauci”.