Bulgaria impune test Covid la intrarea în țară. Măsura intră în vigoare pe 29 ianuarie și este valabilă până la finele lunii aprilie

Chiar dacă nu este sezonul vacanțelor, românii urmăresc cu atenție ce se întâmplă la vecinii bulgari, mulți preferând în continuare ofertele lor. Este însă prematur să își facă planuri de vacanță, pentru că situația poate oricând să devină nefavorabilă celor care își fac rezervări. Speriați de mutațiile virusului și aflați pe ultimul loc din Europa […] Articolul Bulgaria impune test Covid la intrarea în țară. Măsura intră în vigoare pe 29 ianuarie și este valabilă până la finele lunii aprilie apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Bulgaria impune test Covid la intrarea în țară. Măsura intră în vigoare pe 29 ianuarie și este valabilă până la finele lunii aprilie

Chiar dacă nu este sezonul vacanțelor, românii urmăresc cu atenție ce se întâmplă la vecinii bulgari, mulți preferând în continuare ofertele lor. Este însă prematur să își facă planuri de vacanță, pentru că situația poate oricând să devină nefavorabilă celor care își fac rezervări.

Speriați de mutațiile virusului și aflați pe ultimul loc din Europa în campania de vaccinare, bulgarii iau măsuri de acum pentru a nu ajunge în situații critice în sezonul estival.

Călătorii care sosesc în Bulgaria cu avionul, pe uscat sau pe mare este necesar să prezinte un test PCR covid-19 – începând de la 29 ianuarie şi până la sfârşitul lui aprilie -, a anunţat Ministerul bulgar al Sănătăţii, în contextul în care această fostă ţară comunistă din Balcani încearcă să oprească răspândirea unor variante mai contagioase ale noului coronavirus pe teritoriul său, relatează Reuters.

Şoferii de camioane şi autorbuze, dar şi membrii echipajelor avioanelor sunt exceptaţi de la această obligaţie.

Testul PCR este necesar să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Bulgarii care se întorc acasă şi care nu prezintă acest test sunt obligaţi să se autoizoleze timp de zece zile.

Printr-o altă decizie, Bulgaria permite restaurantelor şi cafenelelor să redeschidă la 50% din capacitate – începând de la 1 martie.

sursa Reuters

Articolul Bulgaria impune test Covid la intrarea în țară. Măsura intră în vigoare pe 29 ianuarie și este valabilă până la finele lunii aprilie apare prima dată în Observatorul Prahovean.