Cătălin Drulă, întrebat dacă îl va demite pe directorul CFR Călători: ”Și-a prezentat scuze, subiectul este încheiat”

Ministrul Transporturilor a declarat astăzi, 30 iulie, după ședința cu șefii căilor ferate, că nu îl va demite pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, care i-a spus unui jurnalist de la Antena 3 „să încerce el să găsească soluții la ora aceea”, după ce a fost întrebat de situația în care s-au aflat zeci de […]

Cătălin Drulă, întrebat dacă îl va demite pe directorul CFR Călători: ”Și-a prezentat scuze, subiectul este încheiat”

Ministrul Transporturilor a declarat astăzi, 30 iulie, după ședința cu șefii căilor ferate, că nu îl va demite pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, care i-a spus unui jurnalist de la Antena 3 „să încerce el să găsească soluții la ora aceea”, după ce a fost întrebat de situația în care s-au aflat zeci de oameni, blocați în câmp timp de nouă ore, în noaptea de miercuri spre joi.


“Principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici, sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecăt aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat”, a spus Cătălin Drulă întrebat dacă îl va demite pe ministrul Transporturilor.


Ministrul Transporturilor a precizat, însă, că există o evaluare a mandatului directorului CFR.


”Există o evaluare a mandatului dumnealui. Are un mandat, conform legii, de 4+2 luni. Acest termen de 4 luni se împlinește pe 19 august. Vom avea o evaluare profesionistă, așa cum facem pentru toți managerii pe care i-am adus în Ministerul transporturilor și vom concluziona atunci ce se întâmplă în continuare la CFR Călători”, a adăugat Cătălin Drulă.


Dan Barna i-a luat apărarea directorului CFR, Cîțu i-a cerut demisia


În apărarea directorului CFR Călători a sărit și vicepremierul Dan Barna. El spune că Vizante ar trebui judecat după faptele lui, nu după vorbe.


”Un om care a muncit toată noaptea să deblocheze o situaţie ca nişte trenuri să meargă pentru ca oamenii să nu mai stea în câmp în garnituri putem să-l judecăm pentru o replică nefericită, dar hai să judecăm oamenii, şi de asta spun, îl evaluăm la şase luni, la un an, hai să judecăm oamenii după ceea ce fac şi mai puţin după ceea ce spun”, a declarat Dan Barna, la Digi 24.


În schimb, premierul Florin Cîțu a cerut demiterea lui Vizante, precizând că „dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”.


Cum explică directorul CFR reacția deplasată


”De ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. (...) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren”, i-a declarat Ovidiu Vizante unei jurnaliste Antena 3 despre trenul blocat.


Zeci de copii care se întorceau din tabără, de la Costinești, au stat blocați aproape 9 ore într-un tren, în noaptea de miercuri spre joi, nu departe de București, din cauza lipsei tensiunii în linia de contact.


La câteva ore după reacția pe care a avut-o pentru postul citat, directorul CFR Călători a pus reacția sa pe seama oboselii.


„A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor”, a explicat Ovidiu Vizante, într-un comunicat de presă transmis de CFR Călători.


Foto: Hepta