Cine va fi noul director general al Metrorex. Anunțul de ultimă oră al ministrului transporturilor

Economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa, va fi numit director general al Metrorex, a anunțat, luni, la Radio România Actualități, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, informează Mediafax. Ministrul transporturilor a precizat că numirea lui Ştefan Paraschiv în funcția de director general al Metrorex va fi făcută marți. Cătălin Drulă, a explicat […]

Cine va fi noul director general al Metrorex. Anunțul  de ultimă oră al ministrului transporturilor

Economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa, va fi numit director general al Metrorex, a anunțat, luni, la Radio România Actualități, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, informează Mediafax.

Ministrul transporturilor a precizat că numirea lui Ştefan Paraschiv în funcția de director general al Metrorex va fi făcută marți.

Cătălin Drulă, a explicat că noua conducere a companiei va avea ca principal obiectiv redresarea financiară a Metrorex.

„Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou”, a declarat Cătălin Drulă.

Fostul director general al Metrorex, Gabriel Mocanu, a demisionat din funcție pe 26 februarie, la aproape opt luni de la investire, în urma unor disensiuni cu ministrul Cătălin Drulă.

Metrorex a anunțat atunci că fostul director general, Mariana Miclăuș, va îndeplini funcția de director interimar.

Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Metrorex și apoi a anunțat că au fost descoperite numeroase nereguli privind salariile, sporurile și spațiile comerciale de la metrou.

Raportul Corpului de control al ministerului transporturilor la Metrorex arată că sporurile acordate angajaţilor au reprezentat 87% din cheltuielile cu salariile.

FOTO: Hepta