Criza de semiconductoare va lovi și în producția iPhone și iPad, din această toamnă

Apple avertizează investitorii, cu ocazia ultimului ultimul bilanț al veniturilor, că producția iPhone și iPad nu este ferită de efectele crizei globale de semiconductoare. Chiar în timp ce raportează venituri record, de 81.43 miliarde pentru […] Articolul Criza de semiconductoare va lovi și în producția iPhone și iPad, din această toamnă apare prima dată în Go4IT.

Criza de semiconductoare va lovi și în producția iPhone și iPad, din această toamnă

Apple avertizează investitorii, cu ocazia ultimului ultimul bilanț al veniturilor, că producția iPhone și iPad nu este ferită de efectele crizei globale de semiconductoare.

Chiar în timp ce raportează venituri record, de 81.43 miliarde pentru al treilea trimestru fiscal din 2021, în creștere cu 36% față de anul anterior, Apple își avertizează investitorii că problemele pe lanțul de aprovizionare cu semiconductoare esențiale va lovi producția iPhone și iPad în mod deosebit, efectele urmând să fie resimțite chiar din această toamnă prin stocuri limitate de produse, sau chiar absente în anumite piețe de desfacere mai puțin importante.

„Ne așteptăm ca problemele de aprovizionare din trimestrul care se încheie în luna septembrie să fie mai mari decât cele pe care le-am avut în iunie. Constrângerile vor afecta în primul rând iPhone și iPad ”, au declarat CEO Tim Cook și CFO Luca Maestri în ultimul apel către investitor.

În ciuda constrângerilor pe partea de aprovizionare, Apple anticipează în continuare o „creștere foarte puternică de două cifre” a vânzărilor pentru trimestrul respectiv, însă avansul va fi oarecum temperat comparat creșterii de 36% pe care Apple a înregistrat-o în T3 2021 comparat perioadei similare de anul trecut.

Trimestrul IV fiscal al Apple acoperă lunile iulie, august și septembrie, respectiv lansarea noii serii iPhone 13.

Aceasta nu este prima dată când Apple informează despre constrângeri pe lanțul de aprovizionare. În trimestrul trecut, compania a spus că dificultatea aprovizionării cu componente pentru iPad și Mac s-ar putea traduce în pierderi de 3-4 miliarde dolari în veniturile realizate.

Articolul Criza de semiconductoare va lovi și în producția iPhone și iPad, din această toamnă apare prima dată în Go4IT.