Elena Udrea, reacție după ce DNA a cerut o pedeapsă de cel puțin 12 ani de închisoare în cazul său: Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică

Elena Udrea a postat miercuri pe Facebook un mesaj, la o zi după ce DNA a cerut să fie trimisă la închisoare pentru cel puțin 12 ani, în care susține că i se pare prea mare pedeapsa cerută pe numele său de procurorii anticorupție în dosarul finanțării campaniei din 2009. Udrea susține că nici dacă […]

Elena Udrea, reacție după ce DNA a cerut o pedeapsă de cel puțin 12 ani de închisoare în cazul său: Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică

Elena Udrea a postat miercuri pe Facebook un mesaj, la o zi după ce DNA a cerut să fie trimisă la închisoare pentru cel puțin 12 ani, în care susține că i se pare prea mare pedeapsa cerută pe numele său de procurorii anticorupție în dosarul finanțării campaniei din 2009. Udrea susține că nici dacă o omora pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA la momentul aprobării rechizitoriului, nu s-ar fi confruntat cu o asemenea solicitare, scrie G4media.


Procurorul DNA a cerut, la Curtea de Aple București, o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus spor pentru Elena Udrea în dosarul penal privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care fosta ministră PDL este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită.


Fosta politiciană a explicat pe Facebook că acuzațiile care i se aduc nu se referă la campania electorală din 2209 a președintelui Traian Băsescu, ci la campania privind referendumul pentru parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300. Udrea mai susține că procurorii au amestecat intenționat lucrurile, ca să-l implice pe fostul președinte.


”Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au platit panouri de informare cu privire la Referendum si cu indemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes national”, a mai scris Elena Udrea.


Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA.

Elena Udrea, în mesajul postat pe Facebook:

Curtea de Apel a anunțat, la finalul ședinței de judecată de marți, că va da un verdict final în cazul finanțării campaniei electorale din 2009 pe 16 februarie, la ora 12.


Procurorul DNA a cerut pedeapsa maximă şi pentru Ioana Băsescu, fiica fostului președinte.


Astfel, fata cea mare a fostului preşedinte riscă 15 ani de închisoare pentru delapidare. În cazul jurnalistului Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, procurorul DNA a cerut o pedeapsă cu închisoare cu executare.