Florin Cîțu: Am putea renunța la mască pe 1 august. Care e condiția

Momentul în care vom renunța la mască ar putea fi vara aceasta, a anunțat premierul. Cîțu a specificat data estimată, dar și condiția care trebuie îndeplinită înainte de asta: vaccinarea a 10 milioane de români. Premierul a postat vineri un mesaj pe Facebook în care a anunțat că românii vor putea renunța la masca de […]

Florin Cîțu: Am putea renunța la mască pe 1 august. Care e condiția

Momentul în care vom renunța la mască ar putea fi vara aceasta, a anunțat premierul. Cîțu a specificat data estimată, dar și condiția care trebuie îndeplinită înainte de asta: vaccinarea a 10 milioane de români.


Premierul a postat vineri un mesaj pe Facebook în care a anunțat că românii vor putea renunța la masca de protecție când se va atinge pragul de 10 milioane de persoane vaccinate.


Florin Cîțu a estimat că acest lucru va fi posibil la 1 august, făcând un apel ca până atunci lumea să respecte regulile sanitare și de distanțare socială.


„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţinte: până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane și până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.


„Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, a concluzionat premierul.Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că la masca de protecție se va renunța ultima. Însă și el a vorbit de pragul de 10 milioane de vaccinări drept condiție pentru acest lucru.


„Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică, după ce avem peste 10.000.000 de persoane vaccinate. Iar când o să avem peste 5.000.000 de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a spus Valeriu Gheorghiță.


FOTO: Hepta