Google Play Store va putea afișa cât de mult ești urmărit de aplicațiile pe care le instalezi

Google anunță includerea unei noi secțiuni Data Safety în Play Store, de unde utilizatorii de Android vor putea afla în detaliu exact ce tipuri de informații colectează aplicațiile de care sunt interesați. Noua secțiune Data […] Articolul Google Play Store va putea afișa cât de mult ești urmărit de aplicațiile pe care le instalezi apare prima dată în Go4IT.

Google Play Store va putea afișa cât de mult ești urmărit de aplicațiile pe care le instalezi

Google anunță includerea unei noi secțiuni Data Safety în Play Store, de unde utilizatorii de Android vor putea afla în detaliu exact ce tipuri de informații colectează aplicațiile de care sunt interesați.

Noua secțiune Data Safety are menirea de a oferi dezvoltatorilor de aplicații o modalitate transparentă de a arăta potențialilor utilizatori ai aplicațiilor distribuite prin intermediul Play Store cum sunt colectate și în ce fel sunt folosite informațiile despre aceștia. În special, utilizatorii sunt ajutați să discearnă cât de protejate le sunt datele personale, dacă aleg să instaleze aplicația respectivă pe propriul dispozitiv.

Potrivit informațiilor apărute pe Android Developers Blog, Google introduce pe platforma Google Play Console și un nou formular Data Safety auto-completat pe baza permisiunilor solicitate de aplicație, pe care dezvoltatorii acestora îl pot studia înainte ca rezumatul informațiilor colectate să fie disponibil pentru utilizatori. Ideea este de a oferi dezvoltatorilor de aplicații posibilitatea să restrângă solicitările de acces, încât să nu riște pierderea utilizatorilor prin colectarea prea multor informații decât este absolut necesar pentru buna funcționare a aplicației respective.

Noua secțiune Data Safety va fi disponibilă utilizatorilor începând cu luna februarie 2022.

Articolul Google Play Store va putea afișa cât de mult ești urmărit de aplicațiile pe care le instalezi apare prima dată în Go4IT.