Județul Ialomița devine acționar principal în ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA

Județul Ialomița va deține 45,45% din participațiile la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară din care mai fac parte șase localități. Județul Ialomița devine acționar principal în Asociația de Dezvoltare Comunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă și Canalizare „ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA”. Consilierii municipali din Slobozia, reuniți joi după-amiază în ședința ordinară a lunii iulie, au aprobat fără vreun comentariu ca Județul Ialomița să dețină 45,45% din totalul participațiilor la Asociație. Astfel, Județul Ialomița, prin Consiliul Județean Ialomița, are în ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA 1.000 lei participare de capital din… Articolul Județul Ialomița devine acționar principal în ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Județul Ialomița devine acționar principal în ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA

Județul Ialomița va deține 45,45% din participațiile la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară din care mai fac parte șase localități.

Județul Ialomița devine acționar principal în Asociația de Dezvoltare Comunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă și Canalizare „ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA”.

Consilierii municipali din Slobozia, reuniți joi după-amiază în ședința ordinară a lunii iulie, au aprobat fără vreun comentariu ca Județul Ialomița să dețină 45,45% din totalul participațiilor la Asociație.

Astfel, Județul Ialomița, prin Consiliul Județean Ialomița, are în ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA 1.000 lei participare de capital din totalul celor 2.200 lei.

Municipiul Slobozia și comunele Cosâmbești, Ciulnița, Mărculești, Scânteia și Grivița au, fiecare, câte 200 lei participație la capitalul Asociației, respectiv câte 10%.

Votul pentru acceptarea Județului Ialomița s-a consumat cu viteză, imediat după citirea proiectului de hotărâre consilierii municipali ridicând mâna și aprobând fără să existe nici măcar o singură intervenție pe marginea documentului supus spre aprobare.

15 consilieri municipali prezenți în sală și doi consilieri municipali prezenți on-line au fost de acord. Un alt consilier prezent on-line, fostul primar Adrian Mocioniu, s-a abținut la vot. Nu au existat voturi împotriva cooptării Județului Ialomița în Asociație.

Județul Ialomița promite apă potabilă la Slobozia

Având în vedere necesitatea realizării de investiții considerabile, îmbunătățirea calității și accesului la infrastructura de apă/canalizare, prin asigurarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în toate zonele rurale din județul Ialomița care, în prezent, nu beneficiază de astfel de servicii, considerăm că aderarea Județului Ialomița ca membru al Asociației va duce la îndeplinirea mult mai rapidă a obiectivelor propuse.”, a precizat primarul Dragoș Soare în documentația pusă la dispoziția consilierilor municipali.

Județul Ialomița a formulat nu mai puțin de trei adrese pentru a fi cooptat în ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA, motivând că doar astfel se poate crea un operator regional la nivel județean de furnizare a serviciilor de apă și canalizare.

Potrivit regulilor Uniunii Europene, finanțări pentru investiții în aceste domenii se pot obține doar de către operatorii regionali.

În ultimii ani, în lipsa unui operator regional al județului, zeci de milioane de euro destinate investițiilor în Ialomița s-au derulat prin operatori regionali din alte județe, cele mai mari sume încasându-le RAJA Constanța și ECOAQUA Călărași.

Județul Ialomița este asociat în acest moment cu Municipiul Slobozia în realizarea unei stații de tratare a apei, investiție care însă este blocată din cauza constructorului desemnat de fost administrație condusă de primarul Adrian Mocioniu.

Articolul Județul Ialomița devine acționar principal în ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.