Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul din Gara Fetești a fost reținut

Polițiștii de la Transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore a mecanicului de locomotivă care a provocat accidentul din Stația CF Fetești, acesta fiind introdus în arestul IPJ Ialomița. Bărbatul era în stare de [...]

Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul din Gara Fetești a fost reținut

Polițiștii de la Transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore a mecanicului de locomotivă care a provocat accidentul din Stația CF Fetești, acesta fiind introdus în arestul IPJ Ialomița. Bărbatul era în stare de ebrietate, nu respectase timpii de odihnă obligatorii și a pătruns în gară peste culoarea roșie a semaforului.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, în urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la Transporturi s-a concluzionat că un tren de marfă, aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația CF Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în gară la aceeași linie.

Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația CF Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație. În plus, în urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești. De asemenea, față de cel în cauză, polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Ialomița, urmând ca, la data de 30 iulie, față de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, luarea de măsuri legale.

Prejudiciul produs în urma coliziunii dintre cele două garnituri urmează să fie stabilit.