Ministrul de Finanțe: „Trebuie să facem o echilibrare a pensiilor speciale”. Pe cine vizează modificările

Ministrul de finanţe, Adrian Câciu, a declarat marți seară, la România TV, că guvernanţii intenționează să umble la pensiile speciale, iar cei vizaţi sunt pensionarii militari. „Există o problemă a pensiilor speciale, care nu au fost indexate de ani de zile”, a spus Adrian Câciu, potrivit Mediafax. El a precizat că numeroşi pensionari militari au […]

Ministrul de Finanțe: „Trebuie să facem o echilibrare a pensiilor speciale”. Pe cine vizează modificările

Ministrul de finanţe, Adrian Câciu, a declarat marți seară, la România TV, că guvernanţii intenționează să umble la pensiile speciale, iar cei vizaţi sunt pensionarii militari.


„Există o problemă a pensiilor speciale, care nu au fost indexate de ani de zile”, a spus Adrian Câciu, potrivit Mediafax. El a precizat că numeroşi pensionari militari au pensii foarte mici în comparaţie cu alte persoane din aceeaşi categorie, pe listă fiind chiar şi veterani din Irak şi Afganistan.


„Trebuie să facem o echilibrare, pentru că sunt foarte mulţi care au rămas cu venituri foarte mici”, a adăugat Adrian Câciu.


Modificările care îi privesc pe pensionarii militari vor fi făcute împreună cu Ministerul de Interne şi cu Ministerul Apărării Naţionale.


A 13-a pensie pentru românii cu venituri mici, din ianuarie


Cu referire la situația pensionarilor, Adrian Câciu a reiterat că noul punct de pensie va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022, iar pensia minimă va fi de 1.000 de lei.


De asemenea, ministrul a anunţat că, tot în luna ianuarie 2022, pensionarii cu venituri mici vor primi cea de-a 13 pensie. Aceasta va fi în valoare de 1.200 de lei.


„De la 1 ianuarie va intra în vigoare noul punct de pensie de 1.586 de lei. Pensia minimă va fi de 1.000 de lei. În ianuarie intră şi cea de 13-a pensie, va intra odată cu pensia aferenta lunii ianuarie. Aceasta va fi doar pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 1.000 şi 1.600 de lei”, a adăugat el.