Nava RO-RO Vasaland va face trei escale pe săptămână pe ruta Karasu (Turcia) – Portul Constanța

Nava Vasaland, care deservește linia maritimă RO-RO pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța, va sosi, pe 4 februarie, pentru prima oară anul acesta în portul Constanța. Săptămânal, Vasaland va face trei escale în Portul Constanța, [...]

Nava RO-RO Vasaland va face trei escale pe săptămână pe ruta Karasu (Turcia) – Portul Constanța

Nava Vasaland, care deservește linia maritimă RO-RO pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța, va sosi, pe 4 februarie, pentru prima oară anul acesta în portul Constanța. Săptămânal, Vasaland va face trei escale în Portul Constanța, din două în două zile.

Nava are o lungime de 155,10 metri, lățime 25 metri și este construită în 1984 în Finlanda. Linia de transport maritim se numește Sea Lines, agentul navei va fi MLH Shipping Agency.

Linia Karasu – Constanța a fost testată în aprilie 2020, cu o escală pe săptămână.

Portul Karasu este cel mai mare port RO-RO din Marea Neagră, principal centru al Turciei privind transporturile spre Europa Centrală.

Acest serviciu maritim scurtează timpul de tranzit pentru mărfurile care circulă pe șosele între Turcia și Europa Centrală și de Est, fiind o alternativă mai sigură și mai ieftină de transport decât transportul rutier.