O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în România. Cum se vor împărţi cele peste 214.000 de doze

A unsprezecea tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă în 214.110 de doze, soseşte luni, 1 martie, în ţară, a anunțat, duminică, Comitetul național de coordonare a activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dozele vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, […]

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în România. Cum se vor împărţi cele peste 214.000 de doze

A unsprezecea tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă în 214.110 de doze, soseşte luni, 1 martie, în ţară, a anunțat, duminică, Comitetul național de coordonare a activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.


Dozele vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.


Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.


Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:


Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 24.570 doze;Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;Centrul Regional de Depozitare Iași: 28.080 doze;Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 24.570 doze.

"În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București", transmit autorităţile.Pe data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.


Până acum, România a primit 2.152.949 de doze de vaccin anti-COVID.Defalcat, situatia este următoarea:


Pfizer : 1.509.749 de doze de vaccin primite.Moderna: 157.200.AstraZeneca: 486.000.