Patru containere cu deșeuri din Irlanda, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Polițiștii constănțeni au descoperit patru containere, ce conțineau peste 60 de tone de deșeuri din plastic amestecat cu carton, care urmau să fie importate de către două societăți comerciale din România. Potrivit Gărzii de Coastă, [...]

Patru containere cu deșeuri din Irlanda, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Polițiștii constănțeni au descoperit patru containere, ce conțineau peste 60 de tone de deșeuri din plastic amestecat cu carton, care urmau să fie importate de către două societăți comerciale din România.

Potrivit Gărzii de Coastă, în urma unor activități informativ-operative desfășurate marți, 27 iulie, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța și comisari din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au descoperit patru containere, sosite din Irlanda pentru două firme de pe raza județului Ilfov.

„În fapt, echipa de control a constatat faptul că marfa din containerele verificate nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. Acestea erau încărcate cu 63 de tone de deșeuri din plastic amestecat cu carton, iar în documentele de transport erau menționate doar elemente de material plastic”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Patru containere cu deșeuri din Irlanda, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Astfel, în urma constatării faptului că numărul de cod de deșeu este trecut eronat în documentele de însoțire, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au luat măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Irlanda.