Persoanele nevaccinate ar putea avea acces la restaurant doar cu test PCR. Autoritățile române schimbă strategia restricțiilor în valul 4

Guvernul va schimba strategia de restricții anti-covid pentru limitarea efectelor valului patru al pandemiei. Atât ministrul Sănătății, cât și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, au declarat că economia nu va mai fi blocată, dar accesul persoanelor nevaccinate în anumite situații va fi interzis. ”Nimeni nu vrea să impacteze economia la maxim, adică impactul […] Articolul Persoanele nevaccinate ar putea avea acces la restaurant doar cu test PCR. Autoritățile române schimbă strategia restricțiilor în valul 4 apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Persoanele nevaccinate ar putea avea acces la restaurant doar cu test PCR. Autoritățile române schimbă strategia restricțiilor în valul 4

Guvernul va schimba strategia de restricții anti-covid pentru limitarea efectelor valului patru al pandemiei. Atât ministrul Sănătății, cât și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, au declarat că economia nu va mai fi blocată, dar accesul persoanelor nevaccinate în anumite situații va fi interzis.

”Nimeni nu vrea să impacteze economia la maxim, adică impactul pe economie se va dori să fie cât mai mic. Asta înseamnă ca alternative gen: da, nu intră toată lumea într-un restaurant în interior, dar vaccinații vor putea să intre sau vaccinații și testații vor putea să intre – măsuri pe care le vedem în Franța, în Grecia în unele zone – va fi posibil să se întâmple”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Acesta susține că nu va fi vorba despre o discriminare, pentru că nevaccinaților li se va da varianta testării pentru a avea acces în restaurante, de exemplu.

„Dacă cineva îți spune nu vreau să mă vaccinez, nu vreau să mă testez, dar vreau să fac de toate și nu mă interesează ce pățesc cei din jurul meu, atunci avem o problemă. Cel mai puțin corect lucru este ca orice om să creadă că poate să facă absolut orice vrea punând viața altora în pericol. Asta este cel mai puțin corect”, a argumentat Raed Arafat.

Tot în această logică, șeful  susține susține și vaccinarea obligatorie a personalului medical. „E o abordare corectă, pentru că protejezi inclusiv pacientul aici. Să faci o protecție reală într-un mediu în care este foarte propice să se răspândească boala, în spitale, unde ai oamenii în saloane, unde medicul și asistenta se plimbă de la un pacient la altul, faptul că cer vaccinarea sau testarea nu are nimic ciudat, chiar este o măsură foarte normală”, a punctat medicul Raed Arafat.

Reacția ministrului Sănătății

„Cred că, având în vedere evoluţia pandemiei, relaxările pentru vaccinaţi pot să continue şi mi se pare normal ca vaccinaţii să stea în continuare în birouri fără mască, dacă toţi cei din biroul respectiv sunt vaccinaţi, dar, pentru persoanele nevaccinate, care sunt cele mai expuse riscului, dacă cifrele cresc semnificativ, să existe restricţii. Ce am făcut a fost să prezentăm, de fapt, în coaliţie măsuri care au funcţionat în alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru, nu s-a luat încă o decizie, urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri şi să vedem care vor fi considerate oportune”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, vineri seară la B1 Tv.

sursa: digi24.ro

Articolul Persoanele nevaccinate ar putea avea acces la restaurant doar cu test PCR. Autoritățile române schimbă strategia restricțiilor în valul 4 apare prima dată în Observatorul Prahovean.