Peste 500 de elevi constănțeni și-au exprimat intenția, cu acordul părinților, de a fi vaccinați împotriva COVID-19

Peste 500 de elevi constănțeni și-au exprimat intenția de a fi vaccinați împotriva COVID-19, cu acordul părinților, a anunțat Inspectoratul Şcolar Județean Constanța, în baza unei comunicări cu DSP Constanța. „Vaccinarea acestor elevi, precum și [...]

Peste 500 de elevi constănțeni și-au exprimat intenția, cu acordul părinților, de a fi vaccinați împotriva COVID-19

Peste 500 de elevi constănțeni și-au exprimat intenția de a fi vaccinați împotriva COVID-19, cu acordul părinților, a anunțat Inspectoratul Şcolar Județean Constanța, în baza unei comunicări cu DSP Constanța.

„Vaccinarea acestor elevi, precum și a cadrelor didactice/nedidactice, a personalului auxiliar, se va realiza în cabinetele medicale școlare, în punctele de vaccinare stabilite deja la nivelul județului Constanța sau cu sprijinul unităților mobile. Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța răspunde de informarea și programarea pentru vaccinare”, au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

Potrivit ISJ Constanța, raportarea cu privire la numărul de elevi ce intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19 se realizează în fiecare zi de joi a săptămânii, iar cifrele la acest moment sunt cele de la data de 16 septembrie. Astfel, 539 de elevi, din 173 de instituții școlare din județul Constanța, și-au exprimat dorința de a se vaccina. Cele mai multe solicitări au venit de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.

De asemenea, conform informării transmise de către DSP Constanța luni, 20 septembrie, pe raza județului sunt înregistrate 45 de clase care lucrează în sistem on-line, din 38 de instituții școlare. Până în prezent au fost confirmate 44 de cazuri de elevi care au s-au îmbolnăvit de SARS-CoV-2, și opt în rândul cadrelor didactice.