Pizza cu aromă de vaccin anti-Covid-19 la Slobozia

Pizza sau fiole cu vaccin anti-Covid-19 a fost dilema cadrelor medicale care au desfăcut pachetul cu vaccinul-minune trimis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Ialomița. Pizza cu aromă de vaccin anti-Covid-19 la cel mai mare spital din județul Ialomița a fost livrată, întâmplător sau nu, la ora prânzului la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Primul lot de fiole cu vaccin Pfizer-BioNTech trimis spre administrare cadrelor medicale din cea mai mare unitate medicală din Ialomița a ajuns camuflat într-o cutie de livrat pizza. 32… Articolul Pizza cu aromă de vaccin anti-Covid-19 la Slobozia apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Pizza cu aromă de vaccin anti-Covid-19 la Slobozia

Pizza sau fiole cu vaccin anti-Covid-19 a fost dilema cadrelor medicale care au desfăcut pachetul cu vaccinul-minune trimis la Spitalul Județean de Urgență Slobozia de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Ialomița.

Pizza cu aromă de vaccin anti-Covid-19 la cel mai mare spital din județul Ialomița a fost livrată, întâmplător sau nu, la ora prânzului la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Primul lot de fiole cu vaccin Pfizer-BioNTech trimis spre administrare cadrelor medicale din cea mai mare unitate medicală din Ialomița a ajuns camuflat într-o cutie de livrat pizza.

32 de fiole pentru administrarea primei doze unui număr de 160 cadre medicale au fost „ambalate” într-o cutie de carton pe care scria Pizza și erau desenate ingredientele folosite în mod obișnuit la prepararea cunoscutului produs devenit celebru în Italia.

Autoritățile au vrut să scape de pizza cu aroma de vaccin anti-Covid-19

Prinși cu vaccinul strecurat în cutia de pizza, cei din Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au grăbit să anunțe că ei nu au cerut „pizza” și că de livrare s-au ocupat alții.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia se delimitează ferm de modul de ambalare, fiind doar un beneficiar, logistica și transportul fiind asigurate de terțe instituții. Vaccinurile au fost livrate în respectivele cutii, la rândul lor aflându-se în cutii frigorifice profesionale. Vaccinurile au fost trimise în acest mod de la București, fiind date în primire, astfel, la Spitalul Slobozia. Instituția noastră nu a fost în niciun mod implicată în logistica transferului.”, a precizat purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinului anti-Covid-19 la nivel național, a fost întrebat de ce s-a ales o cutie în care este ambalată pizza pentru livrarea dozelor de la Slobozia.

În bunele tradiții românești, acesta a încercat inițial să nege că s-a întâmplat așa ceva, fiind evident că a fost luat pe nepregătite.

Nu știu despre această situație. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conțin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, așa sunt ele livrate, practic un pachet conține cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze.”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Odată prezentată fotografia realizată de Laurențiu Ștefan la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, șeful vaccinării românești a admis că respectiva cutie nu doar că semăna cu una de pizza ci era chiar una în care se livrează pizza.

Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranța în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul inițial, din modalitatea de ambalare inițială. Important este să se respecte lanțul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanență temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condițiile lanțului de frig.”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

După vaccinurile în cutii de pizza la Slobozia, la Urziceni dozele au fost trimise în navete de bere!

Articolul Pizza cu aromă de vaccin anti-Covid-19 la Slobozia apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.