Primăria Urlați vrea să plătească pentru un corp de iluminat LED cât pentru un SMART TV

Primăria Urlați a lansat o licitație publică pentru modernizarea iluminatului public. Operațiunea constă în înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu unele de tip LED și presupune o investiție de peste un milion de lei. Luni, 17 mai, este ultima zi de depunere a ofertelor pentru corpuri de iluminat de tip LED cumpărate de Primăria Urlați. […] Articolul Primăria Urlați vrea să plătească pentru un corp de iluminat LED cât pentru un SMART TV apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Primăria Urlați vrea să plătească pentru un corp de iluminat LED cât pentru un SMART TV

Primăria Urlați a lansat o licitație publică pentru modernizarea iluminatului public. Operațiunea constă în înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu unele de tip LED și presupune o investiție de peste un milion de lei.

Luni, 17 mai, este ultima zi de depunere a ofertelor pentru corpuri de iluminat de tip LED cumpărate de Primăria Urlați.

Este vorba de 446 de lămpi pentru care Primăria Urlați a alocat aproape 1,1 milioane de lei.

Scăzând din această sumă ”sistemul de telemanagement”, estimat la 50.000 de euro, un calcul simplu ne arată că pentru o lampă de iluminat stradal de tip LED autoritățile locale sunt dispuse să plătească, în medie, 400 de euro, echivalentul unui Smart TV!

 ”Inlocuirea se propune intrucat corpurile de iluminat existente au consumuri energetice mari, degaja caldura, au pierderi mari mari prin energii reactive. Pentru realizarea obiectivului de investitii, reteaua de iluminat se modernizeaza, respectiv se vor inlocui 446 corpuri de iluminat echipate cu lampi cu descarcare in gaz(becuri) tip Sodiu, poluante, cu corpuri de iluminat tip LED ” se arată în caietul de sarcini.

Documentul poate fi descărcat aici: CS lampi-semnat.

Pe piața liberă, la o simplă căutare pe ”google” un corp de iluminat stradal cu o putere similară de 27 W, regăsim sute de oferte, majoritatea prețurilor fiind mai mici decât estimarea Primăriei Urlați din licitația publică.

De exemplu, o lampă stradală Philips, de 39 W, cu factor IP 65, care asigură protecție împotriva murdăriei și umezelii, costă pe un site de profil 817 lei.

Articolul Primăria Urlați vrea să plătească pentru un corp de iluminat LED cât pentru un SMART TV apare prima dată în Observatorul Prahovean.