Proiectul privind achiziționarea de locuințe sociale la Florești, respins de PSD și Asociația Partida Romilor Pro Europa. Edilul șef, Simona David, susține necesitatea cumpărării acestor camere

Pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare, întrunită la nivel de Consiliu Local Florești, s-a aflat și un proiect de hotărâre privind achiziționarea unor locuințe. Inițiatorul proiectului a fost primarul localității, Simona David, edilul șef considerând oportună achiziționarea acestor camere, dat fiind faptul sunt oameni care nu au un acoperiș deasupra capului și au nevoie […] Articolul Proiectul privind achiziționarea de locuințe sociale la Florești, respins de PSD și Asociația Partida Romilor Pro Europa. Edilul șef, Simona David, susține necesitatea cumpărării acestor camere apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Proiectul privind achiziționarea de locuințe sociale la Florești, respins de PSD și Asociația Partida Romilor Pro Europa. Edilul șef, Simona David, susține necesitatea cumpărării acestor camere

Pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare, întrunită la nivel de Consiliu Local Florești, s-a aflat și un proiect de hotărâre privind achiziționarea unor locuințe. Inițiatorul proiectului a fost primarul localității, Simona David, edilul șef considerând oportună achiziționarea acestor camere, dat fiind faptul sunt oameni care nu au un acoperiș deasupra capului și au nevoie de o astfel de locuință socială. Un alt motiv pentru care proiectul s-a aflat pe ordinea de zi ține de dorința administrației locale de a igieniza acea zonă, plină, în momentul de față, de deșeuri.

Există de peste 15 ani un proiect al Primăriei, prin care s-a dorit achiziționarea în totalitate a camerelor de la cămin de către Consiliul Local. Doar în acest fel pot fi făcute investiții în ceea ce privește lucrările de reabilitare.

Proiectul privind cumpărarea a două camere a mai fost supus dezbaterii într-o altă ședință a Consiliului Local Florești, însă, nici atunci, nici acum, nu a fost aprobat. Și asta pentru că, potrivit legii, este nevoie de votul a două treimi din numărul total de aleși locali pentru ca el să treacă.

Primarul Simona David susține că va readuce pe ordinea de zi această problemă a localității, până când aleșii PSD și doamna consilier de la Asociația Partida Romilor Pro Europa vor înțelege importanța și necesitatea unei asemenea achiziții.

„Dacă acești consilieri locali vor vota împotriva cumpărării, nu voi putea face nimic pentru zona Căminelor. Mă refer aici la schimbarea geamurilor tip termopan, a ușilor, anveloparea ambelor cămine, schimbarea gresiei și a faianței în băile comune, dar și alte lucrări de reabilitare care se impun.”

Articolul Proiectul privind achiziționarea de locuințe sociale la Florești, respins de PSD și Asociația Partida Romilor Pro Europa. Edilul șef, Simona David, susține necesitatea cumpărării acestor camere apare prima dată în Observatorul Prahovean.