Remus Negoi: “Se împlinesc 115 ani de când a apărut prima “Salvare” în Bucureşti. De atunci, acest serviciu a devenit unul dintre cele mai solicitate din domeniul medical”

Senatorul USR-PLUS Remus Negoi a transmis un mesaj de Ziua Națională a Ambulanței, afirmând că se împlinesc 115 ani de la înființarea acestui serviciu, care de atunci a devenit unul din cele mai solicitate din [...]

Remus Negoi: “Se împlinesc 115 ani de când a apărut prima “Salvare” în Bucureşti. De atunci, acest serviciu a devenit unul dintre cele mai solicitate din domeniul medical”

Senatorul USR-PLUS Remus Negoi a transmis un mesaj de Ziua Națională a Ambulanței, afirmând că se împlinesc 115 ani de la înființarea acestui serviciu, care de atunci a devenit unul din cele mai solicitate din domeniul medical.

“Este Ziua Naţională a Ambulanţei. Se împlinesc 115 ani de când a apărut prima “Salvare” în Bucureşti, aşa cum se numea la momentul înfiinţării. De atunci, acest serviciu a devenit unul dintre cele mai solicitate din domeniul medical. În ultima perioadă, în contextul pandemiei de COVID 19, ambulanţierii, medicii şi asistentele din cadrul Serviciului de Ambulanţă au avut o misiune extrem de importantă şi dificilă, s-au aflat mereu în linia întâi în lupta cu virusul şi au fost expuşi riscului de îmbolnăvire, fiind primii în contact direct cu pacienţii”, a spus Remus Negoi.

El a mai afirmat că pentru Serviciul Județean de Ambulanță Constanța sezonul estival înseamnă mai multă muncă decât în mod obișnuit.

“Prin efortul, implicarea şi dedicarea de care dau dovadă şi-au îndeplinit exemplar misiunea pentru a face faţă celei mai mari provocări pentru sistemul de sănătate publică din ultimul secol, pandemia de COVID 19.

Pentru angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, sezonul estival înseamnă mai multă muncă decât în mod obişnuit. Numărul solicitărilor creşte, în timpul verii, în medie, cu 80-100 de cazuri pe zi în tot judeţul. Echipele de prim ajutor sunt permanent în alertă pentru a face faţă numărului mare de intervenţii, în special pe litoral”, a declarat Remus Negoi.