Șapte focare active la trei spitale din Ploiești, inclusiv la Județean

Prefectura Prahova a transmis, marți, situația Covid-19 la nivelul județului și a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte șapte focare active în trei unități medico-sanitare din Ploiești. În același interval, la nivelul județului Prahova, 554 persoane au fost confirmate pozitiv. Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova cele șapte focare au […] Articolul Șapte focare active la trei spitale din Ploiești, inclusiv la Județean apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Șapte focare active la trei spitale din Ploiești, inclusiv la Județean

Prefectura Prahova a transmis, marți, situația Covid-19 la nivelul județului și a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte șapte focare active în trei unități medico-sanitare din Ploiești. În același interval, la nivelul județului Prahova, 554 persoane au fost confirmate pozitiv.

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova cele șapte focare au fost confirmate la trei unități medicale din Ploiești, respectiv la Atelierul Mecanic al Spitalului General CFR Ploiești, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și la Spitalul Municipal Ploiești.

Situație detaliată Ploiești:

La Spitalul General CFR Ploiești este vorba despre trei salariați de la Atelierul Mecanic.

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești este vorba despre 8 salariați și 61 de pacienți. Astfel la Secția de Ortopedie și Traumatologie sunt 3 salariați și șapte pacienți, la Secția de Neurochirurgie – 3 salariați și 12 pacienți, la Secția de Chirurgie II – 23 de pacienți, iar la Secția de Neurologie – 2 salariați și 19 pacienți.

Un al treilea focar activ, potrivit datelor comunicate de Prefectura Prahova, este la Spitalul Municipal Ploiești.

Astfel, la Secția Recuperare – Fizioterapie au fost confirmați pozitiv 3 salariați și 6 pacienți, la Compartimentul – Hematologie au fost confirmați pozitiv 2 salariați și  4 pacienți, iar alți trei pacienți au fost confirmați pozitiv la Compartimentul – Radioterapie.

Prefectura Prahova a anunțat că pacienții sunt sub supravegherea medicilor specialiști de pe secțiile COVID aferente fiecărui spital din cele trei.

Prefectura Prahova a mai anunțat că, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, au fost confirmate pozitiv 554 persoane ce fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani) Număr persoane
0 – 18 69
19 – 29 61
30 – 39 84
40 – 49 103
50 – 59 93
60 – 69 63
70 – 79 60
80 – 89 19
Peste 90 2
Total 554

Articolul Șapte focare active la trei spitale din Ploiești, inclusiv la Județean apare prima dată în Observatorul Prahovean.