Școala online ne bate la ușă. O mai putem evita? „Miau”, „sa-u”, „săț-i” e noua gramatică acceptată

Ne îndreptăm cu pași repezi spre școala online. Mulțumim „specialiștilor în biologie moleculară” care își fac auzită vocea pe tot internetul. Ieri, pe 19 septembrie 2021, România a înregistrat 3.817 noi cazuri de coronavirus. Dar a fost weekend, deci au fost realizate mai puține teste. Pe 18 septembrie au fost înregistrate 5.388, iar pe 17 […] Articolul Școala online ne bate la ușă. O mai putem evita? „Miau”, „sa-u”, „săț-i” e noua gramatică acceptată apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Școala online ne bate la ușă. O mai putem evita? „Miau”, „sa-u”, „săț-i” e noua gramatică acceptată

Ne îndreptăm cu pași repezi spre școala online. Mulțumim „specialiștilor în biologie moleculară” care își fac auzită vocea pe tot internetul.

Ieri, pe 19 septembrie 2021, România a înregistrat 3.817 noi cazuri de coronavirus. Dar a fost weekend, deci au fost realizate mai puține teste. Pe 18 septembrie au fost înregistrate 5.388, iar pe 17 septembrie 4.441 de noi cazuri. Ieri, rata de pozitivare a ajuns la 10,7%, ceea ce indică o creștere alarmantă.

Bucureștiul a ajuns deja la o incidență de 2,44 la mia de locuitori. Prahova stă ceva mai bine, are doar o incidență de 1,26. În acest ritm, la jumătatea lunii octombrie Bucureștiul va trece de 6 la mie. Pentru Prahova se estimează undeva la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie. Dar vom avea aceeași soartă: La depășirea pragului de incidență de 6 la mie, școlile se vor închide. Vor rămâne deschise doar creșele și grădinițele dacă localitățile nu vor intra în carantină.

Citește și: Șase localități din Prahova au depășit astăzi rata incidenței 3. Cât este la Ploiești

Indiferent de care parte a baricadei ne aflăm, vaccinați sau nevaccinați, vom suferi cu toții la fel. Copiii noștri vor pierde, probabil, încă un an de școală.

Din păcate, deși ar trebui ca după un an și jumătate să fim obișnuiți cu învățământul online, acesta să funcționeze, el nu dă nici pe departe rezultatele așteptate. Tot mai mulți copii dau dovadă de lacune majore în ceea ce privește achiziția informațiilor. Despre cei din mediul rural, nici nu mai amintesc. Acolo este dezastru total.

Și iată că, la început de an școlar, unitățile de învățământ se vor închide din nou. Crede cineva că nu se va întâmpla asta?

Citește și: Ministrul Educației susține că infectările elevilor nu au legătură cu școala. În 16 școli și grădinițe din Prahova au fost confirmate cazuri pozitive

Deși Bucureștiul abia se apropie de pragul de 3 la mie, urmărind evoluția galopantă a cazurilor nou înregistrate, toată lumea vorbește deja despre trecerea la învățământul online în nici o lună. Suntem pregătiți? Ar trebui să da, după atâta vreme… Se pare că nu, după cum arată situația.

Mai putem evita trecerea la învățământul online?

Într-o lume utopică, dacă rata de vaccinare ar crește exponențial, brusc, peste noapte, am avea o șansă să… petrecem doar un timp limitat în situația de școală online. Dar nu, nu putem evita asta. Am fi putut dacă ar fi crescut vaccinarea încă de acum 2 luni. Ori această creștere nu se poate realiza nici măcar acum…

Dacă oamenii refuză completarea unor simple formulare (nu să își dea acordul, doar să le completeze), ce pretenții mai putem avea la vaccinare?

Citește și: Părinți, completați formularele trimise de școli sau grădinițe! Nu vă va vaccina nimeni copilul fără acordul dumneavoastră!

Am observat în ultima vreme o resemnare a celor pro vaccin, a celor vaccinați, în ceea ce privește atitudinea adoptată. Chiar și eu… odată cu trecerea la învățământul online, nu îmi închipui că va veni cineva la școală să predea copilului meu vaccinat, fiind singurul din clasă în această situație. M-am resemnat cu perspectiva trecerii în online. Da, aș putea să comentez, dar pentru ce? E lupta cu morile de vânt.

Atâta timp cât toți comentacii de pe rețelele de socializare au ajuns specialiști în biologie moleculară, mi-e clar că nu am de ce.

Citește și: Lista școlilor unde au apărut cazuri Covid-19 în Prahova

În același timp antivacciniștii, acești vajnici comentaci de care vorbeam mai sus, prind aripi. Vocile lor se aud din ce în ce mai tare și mai vehement. Nu, nu își asumă și nu își vor asuma niciodată vina pentru trecerea la învățământul online (deoarece este strict vina lor)! Ei știu una și bună: jos vaccinul, jos testul, jos formularul, jos certificatul, jos botnița, jos guvernul, jos ziariștii, jos presa, jos Iohannis, etc! În timp ce completează injuriile cu „sa-u”, „daca copii au nevoie…”, „a lovito..”, „miau” (ca pisica) și alte asemenea…

Trist! Aceștia sunt atotștiutorii specialiști români în biologie moleculară și secvențiere ARN. Aceștia fac legea în țară. Puterea celor mulți…

În acest timp, copiii noștri vor ajunge să scrie ca ei. Învățământul online asta face: miau, sa-u, săț-i și din el reții că Luceafărul a fost scris de George Coșbuc și Crucea de pe Caraiman se află pe Vârful Negoiu.

De scăpat de școala online, nu se pune problema în următoarea perioadă. Din viață oare vom scăpa cu bine? Aceasta e întrebarea…

 

Sursa foto: Foto: Profimedia Images / Annette Riedl / AFP

Articolul Școala online ne bate la ușă. O mai putem evita? „Miau”, „sa-u”, „săț-i” e noua gramatică acceptată apare prima dată în Observatorul Prahovean.