Senatoarea Diana Şoşoacă, scandal în plenul Parlamentului: I s-a tăiat microfonul, dar a continuat să recite din Eminescu pentru Orban

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost protagonista unui nou scandal, în plenul Parlamentului, cu ocazia votului pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, informează Ziare.com. Diana Şoşoacă a vorbit în plen, deşi dezbaterile erau încheiate, unde l-a acuzat pe preşedintele Camerei, Ludovic Orban, ca nu respectă Constituţia. Ludovic Orban i-a transmis că are la dispoziţie trei […]

Senatoarea Diana Şoşoacă, scandal în plenul Parlamentului: I s-a tăiat microfonul, dar a continuat să recite din Eminescu pentru Orban

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost protagonista unui nou scandal, în plenul Parlamentului, cu ocazia votului pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, informează Ziare.com.

Diana Şoşoacă a vorbit în plen, deşi dezbaterile erau încheiate, unde l-a acuzat pe preşedintele Camerei, Ludovic Orban, ca nu respectă Constituţia. Ludovic Orban i-a transmis că are la dispoziţie trei minute.

„Finalizez după trei minute, aşa e la noi. Încercaţi să fiţi puţin respectuos pentru ca dacă ne aducem aminte, dumneavoastră în timpul stării de urgenţă umpleaţi Guvernul României cu pahare de whisky şi trabucuri, iar poporul român era amendat cu 20.000 de lei pentru că îşi permitea să cumpere o pâine”, i-a transmis senatoarea de la tribuna Parlamentului.

Avocatul Poporului a fost singura instituţie din România care a ţinut partea poporului român. Senatul SUA a menţionat că pandemia este o minciuna pe care aţi condus-o dumneavoastră omorând oameni. Asta e adevărul. Ma apropii de final, acum vă rog sa nu-mi mai întrerupeti recitarea din Eminescu pentru că v-o dedic.

Diana Şoşoacă:

Senatoarea a început sa recite, însă nu a apucat să spuna decat două cuvinte, pentru că şeful Camerei Deputaţilor i-a taiat microfonul. Chiar şi aşa, Şoşoacă a continuat să recite, pe un ton ridicat restul poeziei, în timp ce Orban enumera articolele din raportul de demitere a Renatei Weber.

Bruiat de senatoarea Şoşoacă, Ludovic Orban s-a încurcat şi a spus „tablete PSD” în loc de „tablete STS”, însă s-a corectat rapid.

Diana Şoşoacă nu este la prima ieşire, fiind sancţionată cu avertisment scris de Biroul Permanent al Senatului.

Sursă video: ziare.com