Soția lui El Chapo, condamnată la trei ani de închisoare. Ce a declarat în fața judecătorilor

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului traficant mexican Joaquin Guzman, zis „El Chapo”, a fost condamnată marţi de un judecător federal american la trei ani de închisoare după ce a recunoscut că a fost implicată în traficul de droguri al puternicului cartel Sinaloa, potrivit CBSnews. Emma Coronel Aispuro și-a ajutat soțul și să planifice o evadare […]

Soția lui El Chapo, condamnată la trei ani de închisoare. Ce a declarat în fața judecătorilor

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului traficant mexican Joaquin Guzman, zis „El Chapo”, a fost condamnată marţi de un judecător federal american la trei ani de închisoare după ce a recunoscut că a fost implicată în traficul de droguri al puternicului cartel Sinaloa, potrivit CBSnews.


Emma Coronel Aispuro și-a ajutat soțul și să planifice o evadare printr-un tunel săpat sub o închisoare din Mexic în 2015, introducându-i un ceas GPS, asta i-a ajutat pe cei care săpau tunelul să-i identifice locația și să ajungă la el.


Procurorii au cerut o pedeapsă de patru ani. Magistratul Rudolph Contreras a susţinut că femeia, cetăţean american de origine mexicană, în vârstă de 32 de ani, era foarte tânără când s-a căsătorit cu „El Chapo” şi că a pledat vinovată şi a cooperat cu autorităţile după arestarea ei, în februarie.


Emma Coronel a pledat vinovată în iunie pentru trei capete de acuzare: participare la trafic de droguri, spălare de bani şi tranzacţii cu un traficant străin, potrivit CBSnews.


Pe lângă 48 de luni de detenţie, echipa de procurori care se ocupă de dosar solicitase pe 18 noiembrie ca femeia să fie condamnată la cinci ani de eliberare condiţionată şi plata a 1,5 milioane de dolari.


Emma Coronel, s-a declarat vinovată de infracţiunile de conspiraţie pentru trafic de cocaină, heroină, marijuana şi metanfetamină în SUA şi spălare de bani, pe lângă alte delicte legate de operaţiuni financiare prin intermediul proprietăţilor comerciale şi rezidenţiale ale lui „El Chapo” în urma căsătoriei sale cu celebrul şef al cartelului mexican.


Emma Coronel Aispuro, soția celebrului traficant mexican Joaquin Guzman, zis „El Chapo”, a fost arestată, la finalul lunii februarie, pe aeroportul internațional Dulles din Washington sub acuzațiile legate de presupusa sa implicare în traficul internațional de droguri.


Emma Coronel s-a născut în Santa Clara, California și este fiica lui Ines Coronel Barreras, locotenent mediu în cartelul Sinaloa. A crescut în „Triunghiul de Aur” din Sierra Madre din Mexic și s-ar fi întâlnit cu Guzmán la un festival local pe când avea 17 ani, iar Guzmán, 51.


„Mi-a zâmbit seducător”, a povestit ea în numeroasele interviuri pe care le-a acordat presei din Statele Unite după arestarea soțului său. La acea vreme, El Chapo era deja căutat și evadase dintr-o altă închisoare de înaltă securitate, Puente Grande din Jalisco. Era permanent pe fugă. Cuplul are gemene în vârstă de 9 ani.


El Chapo a fost extrădat în Statele Unite, în ianuarie 2017, a fost judecat și condamnat la închisoare pe viață în iulie 2019. El Chapo a condus aproape 30 de ani cartelul drogurilor din Sinaloa și a organizat de-a lungul anilor transporturi clandestine prin care au fost aduse în Statele Unite tone de cocaină.