Spitalul din Corabia, fără acreditare după cazul bătrânului care a stat în genunchi trei ore până să fie băgat în seamă de medici

Aflat în mijlocul mai multor scandaluri legate de modul în care sunt tratați pacienții, Spitalul Corabia a rămas fără acreditare, a scris site-ul local de știri realitateaoltului.ro. Managerul spitalului, Cristian Filip, a confirmat informația pentru Libertatea. Din data de 22 ianuarie, prin ordinul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Spitalul Orășenesc Corabia a […]

Spitalul din Corabia, fără acreditare după cazul bătrânului care a stat în genunchi trei ore până să fie băgat în seamă de medici

Aflat în mijlocul mai multor scandaluri legate de modul în care sunt tratați pacienții, Spitalul Corabia a rămas fără acreditare, a scris site-ul local de știri realitateaoltului.ro. Managerul spitalului, Cristian Filip, a confirmat informația pentru Libertatea.


Din data de 22 ianuarie, prin ordinul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Spitalul Orășenesc Corabia a rămas fără acreditare.


Acreditarea a fost suspendată până la remedierea deficiențelor constatate de către Corpul de control al Ministrului Sănătății, trimis de Vlad Voiculescu după ce în presă au apărut imagini revoltătoare cu un bătrân bolnav, îngenuncheat, care parcă implora să fie băgat în seamă de personalul medical, lucru petrecut abia după trei ore.


Managerul spitalului Corabia, Cristian Filip, a explicat pentru Libertatea că "s-a emis un ordin pentru suspendarea acreditării, iar suspendarea este pentru 6 luni".


Noi facem un plan de măsuri pe care trebuie să îl îndeplinim și timp de 6 luni suntem monitorizați pentru îndeplinirea acestui plan.

Managerul spitalului Corabia, Cristian Filip

Trei nereguli s-au produs la Spitalul din Corabia, în nici trei săptămâni. Prima este cea din 8 ianuarie, când unui bătrân nu i s-a acordat asistență medicală și fost nevoit să aștepte trei ore.


Apoi, o femeie de 85 de ani, care s-a prezentat pentru o scrisoare medicală în vederea obţinerii unui aparat de oxigen, a decedat în apropierea unităţii medicale.


Al treilea caz se referă la un medic acuzat că a bandajat mâna unei fetițe cu tot cu tricou. Pentru ultimele două situații, DSP Olt a aplicat o amendă de 4.000 de lei.


Totodată, pe site-ul Spitalului din Corabia, se precizează acum că aceasta este o "unitate aflată în proces de acreditare".