Tot orașul Milano a ieșit la plimbare! Mii de oameni s-au bucurat de soare și de terase, înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții

Centrul orașului Milano, capitala Lombardiei, a gemut de lume sâmbătă, 27 februarie, când mii de oameni au dat buluc în parcuri, la terase și la cafenele pentru a se bucura de ultimele ore de „libertate”. Începând de luni, 1 martie, metropola cu 1.300.000 de locuitori intră în zona portocalie și vor fi impuse, din nou, […]

Tot orașul Milano a ieșit la plimbare! Mii de oameni s-au bucurat de soare și de terase, înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții

Centrul orașului Milano, capitala Lombardiei, a gemut de lume sâmbătă, 27 februarie, când mii de oameni au dat buluc în parcuri, la terase și la cafenele pentru a se bucura de ultimele ore de „libertate”. Începând de luni, 1 martie, metropola cu 1.300.000 de locuitori intră în zona portocalie și vor fi impuse, din nou, restricții antiepidemice. Duminică, prefectul Renato Saccone a decis să blocheze accesul pe canalele Navigli pentru „a se evita adunările periculoase”, scrie Corriere dela Sera.


Imaginile de sâmbătă nu vor mai exista începând de mâine.


Restaurantele, barurile, cafenele şi muzeele se închid. Oamenii nu vor mai avea voie pe străzi după ora 22.00, fără un motiv întemeiat.

Așa că milanezii și-au spus că trebuie să profite de ultimele zile de „libertate”. Agențiile de presă au difuzat sâmbătă imagini incredibile. Orașul, capitala modei europene, care era oricum aglomerat, a devenit ultraaglomerat.


Iar sâmbătă seară au existat adevărate petreceri în oraș. Forțele de ordine au oprit un eveniment la care participau în jur de 500 de tineri.


Din această cauză, prefectul a decis duminică se restricționeze accesul în zona de promenadă. Peste 200 de carabinieri au fost mobilizați.


Ministerul italian al Sănătăţii a decis sâmbătă, 27 februarie, impunerea de restricţii suplimentare în cinci regiuni, printre care Lombardia, în cadrul luptei împotriva pandemiei.


Cele 20 de regiuni italiene sunt împărţite în zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) şi roşii (risc ridicat).


Foto: Hepta/ EPA


Sâmbătă, 27 februarie, nu aveai loc să arunci un ac în terasele din Milano. Foto: EPA
Parcurile din capitala Lombardiei au fost pline. Foto: EPA
Milanezii au început să umple promenada de vineri, 26 februarie. Foto: Hepta
Foto: Hepta
Foto: Hepta
epa09040662 People spend the day outdoors during sunny and warm weather in Milan, Italy, 27 February 2021. EPA-EFE/MATTEO CORNER