Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Au fost confirmate primele cazuri în București

Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat primele două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2. Comunicatul oficial: Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile  a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România […] Articolul Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Au fost confirmate primele cazuri în București apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Au fost confirmate primele cazuri în București

Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat primele două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2.

Comunicatul oficial:

Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile  a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele 2 cazuri este în desfășurare.

Articolul Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Au fost confirmate primele cazuri în București apare prima dată în Observatorul Prahovean.