Un turist străin căutat pe munte cu elicopterul a fost găsit în gara din Brașov. De ce n-a răspuns la telefon

Un turist din Cehia care s-ar fi rătăcit pe munte în zona Brânei Caraimanului a fost căutat mai multe ore de salvatori marți noapte și miercuri dimineață, inclusiv cu un elicopter. A fost descoperit miercuri în gara Brașov, motivând că n-a răspuns la telefon pentru că nu cunoștea limba română sau limba engleză, informează Ziarul […]

Un turist străin căutat pe munte cu elicopterul a fost găsit în gara din Brașov. De ce n-a răspuns la telefon

Un turist din Cehia care s-ar fi rătăcit pe munte în zona Brânei Caraimanului a fost căutat mai multe ore de salvatori marți noapte și miercuri dimineață, inclusiv cu un elicopter. A fost descoperit miercuri în gara Brașov, motivând că n-a răspuns la telefon pentru că nu cunoștea limba română sau limba engleză, informează Ziarul Incomod.


Turistul ceh a fost dat dispărut marți, la ora 21.52, de colegul său de drumeție. Imediat salvatorii montani au început căutările și au continuat până la ora 2.00, însă fără nici un rezultat.


În tot acest timp, telefonul turistului dat dispărut nu putea fi apelat.


„Dimineața (n.r. - miercuri dimineață), căutările au continuat terestru, cu efective mărite. Am solicitat și sprijin aerian la IGAv, care a survolat zona, împreună cu un salvator montan. De această dată, telefonul suna, dar acesta nu răspundea. În cele din urmă, turistul ceh a fost găsit în gara Brașov, în jurul prânzului, de către poliție”, a anunțat Salvamont Prahova pe Facebook.


Chestionat de polițiști de ce nu a răspuns la telefon, cehul ar fi declarat, potrivit unor surse citate de Ziarul Incomod, că nu cunoaște limba română și nici limba engleză.


FOTO: Salvamont Prahova - Facebook