Universitatea Babeș Bolyai anunță că doar studenții vaccinați vor putea sta peste vară în cămine

Universitatea Babes Bolyai a hotărât în Consiliul de Administratie ca pe perioada verii, doar studenții vaccinaţi să poată rămâne în căminele universității. În replică, Liga Studenţilor din Iaşi solicită conducerii UBB să revină asupra deciziei, informează TVR. Rectorul Universității Babeș Bolyai, profesorul Daniel David, precizează că în universitatea a avut grijă ca activitățile academice să […]

Universitatea Babeș Bolyai anunță că doar studenții vaccinați vor putea sta peste vară în cămine

Universitatea Babes Bolyai a hotărât în Consiliul de Administratie ca pe perioada verii, doar studenții vaccinaţi să poată rămâne în căminele universității. În replică, Liga Studenţilor din Iaşi solicită conducerii UBB să revină asupra deciziei, informează TVR.


Rectorul Universității Babeș Bolyai, profesorul Daniel David, precizează că în universitatea a avut grijă ca activitățile academice să nu fie condiționate de vaccinare.


"Peste vară sunt o serie de studenți care doresc să rămână în căminele Universității desfășurând alte activități care nu intră în pregătirea obligatorie sau în componentele obligatorii academice. Pentru acele situații am condiționat, doar pentru vară, vaccinarea din mai multe motive: nu vreau să transform căminele UBB în potențiale focare care să afecteze cazarea studenților care au dreptul la cazare în toamnă, nu vreau să pun la risc orașul în această perioadă", a declarat Daniel David.


"Nu este vorba de a bloca prin vaccinare cazarea studenților care au activități academice obligatorii, ci este vorba de vaccinare a acelor studenți care ne solicită cazarea, dar nu au activități obligatorii", a adăugat Daniel David.


Liga Studenților din Iași solicită conducerii UBB să revină asupra acestei hotărâri, iar Senatului Universității să nu adopte nicio decizie care ar restricționa în vreun fel accesul studenților la spațiile universitare, condiționându-i de vaccinare sau testare.


Silvian Man, președinte de onoare Ligii Studenților Iași, a declarat că nu există în acest moment un act normativ emis de Parlament, prin care universităților să li se dea această prerogativă de a restricționa accesul în anumite spații pentru studenții nevaccinați.


Ministrul Educației a anunţat că protecția sanitară trebuie asigurată în continuare pentru că pandemia nu s-a încheiat, iar diecare universitate își ia propriile decizii.